Reklame: Opprett konto hos: Nordnet.

Reklame: Prøv Krons Sparerobot.

Reklame: 6% rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI 6% på Bitcoin.


Hva er kryptovaluta?

Lurer du på hva kryptovaluta er skal denne samlesiden være en grei start. Artiklene er spesielt rettet mot dette tema og jeg etterstreber å holde informasjonen oppdatert.

Hvordan kjøpe Bitcoin

Den aller enkleste måten å få tak i Bitcoin (og andre kryptovaluta) er å kjøpe den. Noe ikke alle vet er at du kan kjøpe og eie en liten del av (f.eks) Bitcoin. Du trenger ikke å kjøpe hel. For mer informasjon om hvordan du kjøper, sjekk ut denne artikkelen: Hvordan kjøpe Bitcoin, Ethereum og andre kryptovaluta.

Hvorfor Bitcoin er i min portefølje

Her kan du lese hvorfor kryptovaluta alltid vil være en del av min portefølje i tillegg til indeksfond. Hvorfor kryptovaluta er del av min portefølje

Hvordan mine kryptovaluta

kryptovaluta mining

Lønnsomheten med å drive mining av kryptovaluta varierer konstant, men det kan være interessant å se hvordan det foregår. Vil du lære mer om det, sjekker du ut denne artikkelen: Slik miner du kryptovaluta. Du kan også sjekke ut den nyere artikkelen Cudo Miner miner automatisk den mest lønnsomme kryptovaluta. Dette er en svært enkelt software som hvem som helst kan bruke.

Vurder kjøp av «hardware wallet»

Å ha Bitcoin på en exchange som for eksempel Coinbase, Kraken og lignende er kanskje behagelig. Dessverre er det slik at du eier ikke din kryptovaluta dersom du har den der. For å virkelig eie kryptovaluta selv må du også eie krypteringsnøklene. Det gjør du ved å investere i en såkalt hardware wallet (eller laster ned programvare til den coin du ønsker). Her er en artikkel, som forklarer mer inngående om hvordan: Krypto på Coinbase, Kraken? Du eier den ikke.

Her får du vite mer om Ledger Nano X og link til hvor du kan kjøpe den.

Disclaimer: Artiklene her er på ingen måte anbefaling om å investere i Bitcoin / kryptovaluta. Dette handler kun om hvordan jeg tenker om temaet og må ikke brukes som investeringsråd. Du må gjøre din egen research, og ta dine egne avgjørelser.