Hva er kryptovaluta?

Lurer du på hva kryptovaluta er skal denne samlesiden være en grei start. Artiklene er spesielt rettet mot dette tema og jeg etterstreber å holde informasjonen oppdatert.

Hvordan kjøpe Bitcoin

Den aller enkleste måten å få tak i Bitcoin (og andre kryptovaluta) er å kjøpe den. Noe ikke alle vet er at du kan kjøpe og eie en liten del av (f.eks) Bitcoin. Du trenger ikke å kjøpe hel. For mer informasjon om hvordan du kjøper, sjekk ut denne artikkelen: Hvordan kjøpe Bitcoin, Ethereum og andre kryptovaluta.

Hvordan mine kryptovaluta

kryptovaluta mining

I skrivende stund er det mest sannsynlig ikke lønnsomt å drive med mining av kryptovaluta, men det kan være interessant å se hvordan det foregår. Vil du lære mer om det, sjekker du ut denne artikkelen: Slik miner du kryptovaluta. Du kan også sjekke ut artikkelen Cudo Miner miner automatisk den mest lønnsomme kryptovaluta.

Vurder kjøp av «hardware wallet»

Å ha Bitcoin på en exchange som for eksempel Coinbase, Kraken og lignende er kanskje behagelig. Dessverre er det slik at du eier ikke din kryptovaluta dersom du har den der. For å virkelig eie kryptovaluta selv må du også eie krypteringsnøklene. Det gjør du ved å investere i en såkalt hardware wallet (eller laster ned programvare til den coin du ønsker). Her er en artikkel, som forklarer mer inngående om hvordan: Krypto på Coinbase, Kraken? Du eier den ikke.

Her får du vite mer om Ledger Nano X og link til hvor du kan kjøpe den.