Reklame: Opprett konto hos: Nordnet.

Reklame: Prøv Krons Sparerobot.


Årsavgift bil, velkommen skal du være!

Årsavgift for 2013

Bil under 7500 kilo (inkl. røde prøveskilt)kr. 2 940
Bil under 7500 kilo, diesel uten partikkelfilterkr. 3 425
Motorsykkelkr. 1 800
Campingtilhenger over 350 kilokr. 1 100
Moped, traktor, taxi, veteran, elbilkr. 415

(Dette er et resirkulert innlegg opprinnelig skrevet 5. mars 2010, oppdatert med nye satser for 2013 og litt omskrevet)

Jeg regner med det er mange som får et lite hyggelig brev i posten de nærmeste dagene. Nemlig årsavgift for bil. I dette år er avgiften 2940 kroner, eller 3425 hvis du har dieselbil uten fabrikkmontert partikkelfilter. Jeg kjenner mange som får en liten «sjokk» når denne regningen kommer. Det kan jeg ikke helt forstå siden den kommer en gang hvert år så lenge du eier en bil.

Nå kan vi betale denne regningen med et smil om munnen uten at det gjør noenting for vår økonomi. Hvordan vi gjør dette kan du lese nedenfor:

Vi har helt enkelt satt av 2940 / 12 = ca 250 kroner hver måned fra i fjor, til en regningskonto. Ved neste lønning vil denne kontoen ha ca 2940 kroner som er øremerket årsavgift til bil. Ganske enkelt, og greit. Hvis du skal starte med å få orden på din økonomi kan dette være en bra nok start det. Begynn å spare ca 250 kroner i måneden et år fremover fra og med i dag. Da betaler du årsavgiften når den kommer i 2014 uten at det merkes på økonomien.

Dette gjør du selvsagt med andre regninger også, som for eksempel tv-lisens. Du kan også ta alle dine utgifter / regninger du har på et år og dele det på 12. Deretter runder du opp beløpet til nærmeste tusenlapp og du er allerede godt i gang!

Lykke til 🙂


Reklame: Opprett konto hos: Nordnet.

Reklame: Prøv Krons Sparerobot.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.