Reklame: Opprett konto hos: Nordnet.

Reklame: Prøv Krons Sparerobot.


Familieøkning og Londontur

big-benHvis alt går bra blir det familieøkning her til neste år! Det blir spennende! Kjempemorsomt for vår sønn å få et søsken også. Men to stykk barn får holde, tror jeg.

At vi skal få et til barn gjør at jeg tenker en del på hvordan vi bor i dag. I dag har vi en leilighet som allerede nå føles alt for trang. Undres hvordan det blir med enda et barn. For all del, det går sikkert fint det men det skulle vært godt å ha noe større. En enebolig eller noe slikt. Helst uten naboer, jeg liker ikke å ha naboer. Sært? Muligens 😉

Skal vi ha hus vil det være nødvendig å ta opp en hel del i lån. Mye mer enn det vi har i dag. Jeg tror vår økonomi kan takle det men vi har ikke finregnet på det. Her vi bor nå betaler vi 4 000 / mnd i husleie i tillegg til boliglånet. Husleie er noe vi slipper hvis vi eier et eget hus. Det betyr forsåvidt ikke at vi sparer inn disse pengene, det er nok mye annet som koster penger med egen bolig. Kommunale avgifter, søppeltømming osv.

Det vi har bestemt oss for er at vi ser det an, vi haster ikke inn i noe. Samtidig som vi betaler ned ekstra på boliglånet for å få det ned på et enda mer komfortabelt nivå.

Det er ikke lenge til jeg og min samboer skal få en liten velfortjent weekendtur til London. Barnet blir levert til svigers og vi reser avgårde om noen uker. Reisen er betalt allerede, både flyreise og hotell. Ikke noe kreditt brukt her nei! En liten mini-ferie før julestressen starter blir veldig bra.


Reklame: Opprett konto hos: Nordnet.

Reklame: Prøv Krons Sparerobot.

6 kommentarer om “Familieøkning og Londontur”

  1. Gratulerer så mye med familieforøkningen og med Londontur. Håper dere får en fin tur, og et mest mulig problemfritt svangerskap. 🙂 Husk at også mannen kan merke hormonsvingninger…kanskje få litt rund mage…og være veldig sugen på uvanlige ting (snakker av erfaring 😉 ) Ta vare på hverandre!

    Dette med å eie…da vi kjøpte hus for åtte år siden (ja jeg vet, prisene har endret seg kraftig siden den gang), vi gikk faktisk 3000,- ned i utgifter til hus. Da har jeg ikke regnet med vei vann og kloakk og eiendomsavgift som er på ca 7000 i året. Leien i boligbyggelag er ofte så svindyr at det lønner seg mer å eie…på ordentlig.
    Etter mitt syn 🙂

  2. Det blir spennende med et søsken for vår sønn ja. Undres om han blir sjalu, hehe :). Takk for gratulasjonen TanteSkrue og Brutus!

    Er nok litt enig med deg Brutus angående ditt syn på bolig. 7 000 kroner i året er likevel bare 583 kroner i måneden. Delt på to som blir ca 290 kroner hver i måneden. Mot 2 000 kroner hver slik vi har det nå, og det er KUN husleie.

    Vi har enda ikke «finregnet» på det med boligkjøp men tallene ser ganske bra ut. Må bare få opp bufferen litt til slik at vi kan vise banken at vi har penger hvis det skulle skje noe. Og betale ned ekstra på vårt eksisterende boliglån selvsagt. Jeg regner med at et hus krever noen mer kroner i vedlikehold og lignende sammenlignet med leilighet?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.